Havfruefløjterne ved Østerstrand

Handicapvenlig ferie

Foto: Joan Barløse

Handicap er ingen hindring for gode ferieoplevelser i Fredericia. Vi guider dig her til de bedste feriehandicapvenlige oplevelser.
Flere af vores overnatningssteder byder på handicapvenlige feriesteder - bl.a. Fuglsangcentret, som er et af landets mest tilgængelige hoteller.

Historie og kultur

Guidede ture i Fredericia
Vi kan til enhver tid arrangere guidede ture rundt i det historiske Fredericia, hvor kørestolsbrugere nemt kan komme med rundt. Der kan også arrangeres ture for blinde og svagtseende. 

Den Historiske Miniby
I Madsby Parken ligger minibyen af Fredericia anno 1849. Her er god adgang for handicappede og kørestolsbrugere. Der er desuden handicaptoilet.

Tøjhuset
Spillestedet Tøjhuset i Fredericia afholder mere end 200 årlige koncerter og events. Tøjhuset har ingen forhøjede dørtrin og der er elevator til garderobe og balkon. Der er handicaptoilet både i cafeen i stueetagen samt på 1. sal. Handicaphjælpere kan komme gratis med til foreningen FredericiaLive, Fredericia Jazzklub og Bluesklubben Double Troubles arrangementer. Der er desuden parkeringsplads lige foran bygningen (heraf 1 særlig handicapplads).

Fredericia Bymuseum
De gamle bygninger på bymuseet i Fredericia kan besøges af handicappede. Museet har en rampe som kan give adgang for kørestolsbrugere. Dog er der dørtrin inde i bygningen.

Fredericia Musicalteater
På Fredericia Musicalteater findes der kørestolspladser i både store og lille sal. Kørestolspladserne sælges via teatrets billetkontor på tlf. +45 53 73 96 01 eller billet@fredericiamusicalteater.dk. Ledsagerordning tilbydes til indehavere af et officielt ledsagerkort udstedt af Danske Handicaporganisationer eller Dansk Blindesamfund.

Badestrand for alle

Kørestolsbrugere har nem adgang til den populære Østerstrand i Fredericia. Der er mulighed for at parkere lige ved stranden og hele området ved parkeringsplads, strand, toiletter og café er i samme niveau. På stranden findes desuden Havfruefløjterne, som er en badesnegl i vandet, så blinde- og svagtseende trygt kan bade inden for snorenes afgrænsning. Stranden har det Blå Flag og handicaptoilet.
Der er også adgang til en bade-kørestol og rampe, som kan bruges til at køre i det lave vand ved stranden.

Familieoplevelser

Madsby Legepark
Den store gratis legepark Madsby Legepark er indrettet så kørestolsbrugere kan færdes i hele parken. Færdsel foregår på hårdtstampede grus/stenmelsveje og flisebelagte stier. Ved bakkerne er der mulighed for at benytte flisebelagte stier. Parken har to handicaptoiletter. Desuden kan ikke-elektriske kørestole medbringes i Madsby Toget. 
I parken findes en handicapvenlig legeplads med bl.a. gynge og karrusel for kørestolsbrugere. 

Fredericia Svømmehal og Badeland
Svømmehallen og badelandet i Fredericia Idrætscenter er indrettet handicapvenligt med ramper og skridsikkert underlag ved alle niveauforskelle. Desuden er der 2 handicapomklædningsrum med lift direkte til varmtvandsbassinet. I badelandet findes også en lift som giver adgang til både spabassin og badelandet.

Prøv Danmarks første mountainbike- og paraspor i Fredericia

MTB-sporet i Madsbyparken er noget helt særligt. Det nye spor er designet med fokus på, at alle skal kunne prøve kræfter med MTB og få glæde af sporet. Sporet kan både benyttes af mountainbikes og af handicappede og bevægelseshæmmede som cykler på tilpassede cykler.

Ud i det blå

Fredericia Vold
Det historiske voldanlæg i Fredericia kan sagtens opleves i kørestol. Der er både stier i gadeplan langs ydersiden af voldgravene samt stier på toppen af voldkronen. Nogle få steder er der trapper, men de fleste steder langs Volden, kan man køre op og ned ad voldanlægget på anlagte stier. Al færdsel i området foregår på anlagte grusstier.

Strandstien 
Tag en tur langs Lillebælt på den 4 km lange strandsti der strækker sig fra Gl. Havn til Hyby Strand i nord. Størstedelen af stien er asfalteret - enkelte passager er med anlagte, jævne grusstier. 

Randal Skov
De fleste grusveje og stier i Randal Skov kan besøges med kørestol. Der kan være passager, som ikke egner sig, men de fleste veje er i fin stand og en stor del af terrænet er overvejende fladt. 

Fuglsang Skov
Det er også muligt at komme ud i det grønne i Fuglsang Skov. Her er anlagte grusstier rundt i området - og mange af disse er fremkommelige med kørestol. 
I Fuglsang Skov findes desuden en afmærket blindesti.